Epidemie zasáhla odvětví rozinek v Mexiku Na světě existují dva typy lidí: milovníci rozinek a špatní lidé.

Epidemie zasáhla odvětví rozinek v Mexiku Na světě existují dva typy lidí: milovníci rozinek a špatní lidé.

Epidemie koronavirů zasáhla všechna odvětví v naší zemi. Překvapuje nás však něco: odvětví rozinek. Věk ponižující hrozny, které se pro někoho staly delikátními pochoutkami, nebo pro někoho hrozná nepříjemnost, kterou je třeba jednotlivě odstranit.

Emilio del Castillo, národní prezident Mexické rady pro víno, o hroznu, snížená poptávka a méně práce vedly ke 40% snížení výrobního procesu. Proces výroby rozinek se zvýšil z 20 tun denně na pouhých 10 tun denně.

“Měli jsme dopady na poptávku a navíc jsme museli provést určité změny, protože jsme byli klasifikováni jako hlavní činnost, zkrácení pracovní doby a implementace různých zdravotních opatření, asi 8200 pracovníků závisí na tomto odvětví,” uvedl.

Mexiko je devátým největším producentem rozinek, pouze v USA a Chile v Severní a Jižní Americe.

“Obávám se, že ekonomika země bude paralyzována, výhodou rozinek je, že je to super jídlo, nejen pro rýžový nákyp, ale pokud se chová v dobrém prostředí, taška vydrží bez problémů rok.” přináší velkou energii, “řekl del Castillo.

Rozinky a „Jídlo válečné ekonomiky“protože poskytují 300 „dobrých“ kalorií na každých 100 gramů rozinek. V rozhovoru pro El Financiero Emilio del Castillo řekl: „Když vojáci jdou do války, bylo to poslední jídlo, kterého se mohli dotknout, protože v situaci hladomoru rozinky vstřikují energii, aby mohly pokračovat.“

Asi 95 procent národní produkce rozinek se odehrává v Sonoře v Caborce, kde je slunce díky extrémním teplotám zodpovědné za to, že se čerstvé hrozny stanou rozinkami za méně než 12 dní.