Jak povolit režim „Nerušit při řízení“ na iPhone? Tato možnost ovládá vaše oznámení, hovory a zprávy, aby vás při řízení nerozptylovala.

Používání režimu „Nerušit při řízení“ je jedním z nejchytřejších způsobů, jak můžete svému iPhonu poskytnout. Umožňuje vám snížit aktivitu smartphonu, abyste se při řízení automobilu nerozptylovali. Máte několik možností, jak nakonfigurovat aplikaci podle svých potřeb, a zde vám řekneme, jak na to.
Nejprve nezapomeňte, že toto nastavení můžete povolit automaticky.. Váš iPhone detekuje, že řídíte, a dává vám možnost začít s řízením. Můžete to udělat v té době nebo jindy. Pokud například cestujete pouze jako cestující, může smartphone tuto možnost aktivovat, ale nemusí mít čas ji aktivovat.
Ale později to můžete udělat ručně. Nejprve jej musíte přidat do řídicího centra následujícím způsobem:
(Obrázek: Dave Johnson / Business Insider)
- Přejít na nastavení telefonu
- Přejděte do ovládacího centra a vyberte možnost Přizpůsobit
- Na konci možností se zobrazí zpráva „Nerušit při řízení“. Stiskněte znaménko (-) a bude již přidáno do vašeho ovládacího centra
Chcete-li aktivovat, jednoduše posuňte prst dolů z pravého horního rohu obrazovky (je to na iPhone X nebo novějším modelu) nebo přejeďte nahoru (na iPhone 8 plus nebo jiném předchozím modelu) Vyberte ikonu automobilu a spusťte „Nerušit při řízení“.
(Obrázek: Dave Johnson / Business Insider)
Můžete také zvolit, kdy chcete nastavení aktivovat. Existují tři možnosti:
- Automaticky se aktivuje, když váš iPhone zjistí, že jste za volantem
- Aktivujte pokaždé, když je telefon připojen k Bluetooth vašeho vozu
- Ručně jej aktivujte, když narazíte na ikonu automobilu v řídicím centru
Jakmile je tento režim aktivován, máte několik možností, jak nakonfigurovat oznámení.. Siri vám obvykle čte oznámení a textové zprávy nahlas a vy můžete přijímat hovory pouze v případě, že je váš iPhone připojen k Bluetooth vašeho vozu nebo je připojeno zařízení handsfree. Nebo se můžete rozhodnout, že budete vždy přijímat hovory od svých oblíbených lidí.
Podobně, když povolíte tento režim, bude ve výchozím nastavení odeslána odpověď na kontakty ve vašem seznamu oblíbených položek. Můžete změnit, kdo chce tyto zprávy dostávat, a také upravit výchozí odpověď.

