Jak vybrat všechny fotografie na iCloudu

Uživatelé iPhone mají obvykle tendenci pořizovat a ukládat na své zařízení spoustu obrázků, částečně proto, že iPhony dnes mají docela dobré fotoaparáty a docela dobrou úložnou kapacitu.
Někdy však mají fotoknihy své nevýhody, jednou z nich je například to, že je třeba procházet velkou fotogalerií v galerii a mazat jednu po druhé.
V tomto jednoduchém tutoriálu vysvětlíme, jak vybrat všechny vaše fotografie pomocí iCloudu: odtud je můžete smazat, přesunout do alba nebo nastavit výběr pro pozdější klasifikaci.
Vyberte všechny fotky na iCloudu
Jít iCloud.com Přihlaste se na počítači Mac nebo PC a klikněte na ikonu ‘Fotky’. Ve výchozím zobrazení se dostanete do „okamžiků“, kdy jsou fotografie rozděleny podle dnů (nebo částí dne).
Pokud jeden ‘Okamžik’ Vpravo uvidíte slovo „vybrat“ a kliknutím na něj vyberete všechny fotografie v daném „okamžiku“.
Výběr všech fotografií ze všech „Momenty“ ‘Cmd + A’, Pamatujte však, že musíte nejprve kliknout kdekoli na stránce.
Na počítači nebo počítači “Ctrl + A”. (Zajímavé je, že v počítači se systémem Windows jsme zjistili, že nejdříve nemusíme klikat na stránku, ale to by se mohlo změnit.)
Stejná technika funguje i pro ostatní zobrazení („Fotografie“ místo „Okamžiky“) nebo alba vybraná z levé lišty. V takových případech nemusíte klikat nikde jinde, než stisknete klávesu „Cmd + A“ při interakci se stránkou, když přepnete na dané zobrazení nebo album.
Zrušte výběr některých (nebo všech) fotografií
Pokud máte hodně zpožděných fotografií a chcete si ponechat jen pár, dobrým trikem je vybrat je všechny a poté zrušit výběr malého počtu.
Chcete-li zrušit výběr jedné fotografie, podržte klávesu „Cmd“ a klikněte levým tlačítkem myši. (Chcete-li znovu vybrat, klikněte na fotografii znovu na „Cmd-click“.)
„Moment“ (z pohledu „Momenty“) můžete zrušit tak, že na něj umístíte ukazatel myši a kliknete na „Zrušit výběr“.
Jsou moje fotky na iCloudu?
Upozorňujeme, že fotografie z iPhonu se nemusí nahrávat na iCloud, ale můžete určit, že zůstanou ve vašem zařízení v nabídce „Nastavení“. V takovém případě nebudou přístupné nikde jinde.
Můžete se rozhodnout, že fotografie nebudou uloženy na iCloudu (můžete se například obávat možného hacknutí iCloudu), ale pokud je chcete mít uložené v systému cloudových úložišť Apple, doporučujeme vám postupovat podle dalšího kroku.
Pokud chcete, aby byly vaše fotografie z iPhone přístupné přes iCloud, otevřete aplikaci „Nastavení“, v horní části klepněte na „vaše tvář / jméno“, poté klepněte na „iCloud> Fotky“ a zapněte „iCloud Fotky“.

