Počítač

Jak zakázat funkci „Najít můj iPhone“

„Najít můj iPhone“ je funkce dostupná v systémech iOS a macOS, která uživatelům umožňuje vyhledat ztracené nebo odcizené zařízení iPhone, iPad nebo Mac.

Tato služba funguje pro připojení k Apple ID daného uživatele, když je na zařízení povolena funkce „Najít můj iPhone“. Poté se může vlastník přihlásit a vyhledat iPhone, iPad nebo Mac. iCloud.com (Na počítači Mac) nebo pomocí aplikace „Najít můj iPhone“ na iPhonu nebo iPadu.

Když je tato funkce povolena, vlastník zařízení může zobrazit jeho polohu na mapě, vzdáleně jej uzamknout, smazat jeho obsah nebo se pokusit získat zpět jako odměnu zasláním zprávy ztracenému zařízení.

Publicaciones relacionadas

Jak zakázat funkci „Najít můj iPhone“ Jak zakazat funkci „Najit muj iPhone

Tato služba může být užitečná v různých situacích kvůli ztrátě nebo krádeži nebo krádeži zařízení. Dělá vzdálené vymazání realitou, aby odstranila veškerá cenná data uložená uvnitř a umožnila jejich obnovu.

Zkontrolujte zde Základní informace o „nejlepším mobilním pojištění“

Ne každý však s jeho použitím souhlasí. Částečně existuje pocit, že jste neustále sledováni ve věku, kdy lidé odmítají sdílet umístění, data a zvyky používání.

Proto jsme chtěli připravit tento článek, kde vysvětlíme možnost odebrání funkce „Najít můj iPhone“ na iPhonu, MacBooku, iPadu nebo iPodu touch.

Jak zakázat funkci „Najít můj iPhone“: Mohu jej deaktivovat?

Jak zakázat funkci „Najít můj iPhone“ 1603134223 725 Jak zakazat funkci „Najit muj iPhone

Apple ji původně aplikoval na svá zařízení jako doplňkovou službu pro své zákazníky a aby zabránil krádeži produktů společnosti. Jakmile je však povolen, nemůžete úplně obnovit původní tovární nastavení iPhonu nebo iPadu.

Proto musíte před prodejem nebo předáním svého iPhone deaktivovat funkci „Najít můj iPhone“. Pokud jste zakoupili použité zařízení a nemáte Apple ID a heslo vyžadované funkcí „Najít můj iPhone“, musíte kontaktovat předchozího vlastníka a získat je zpět.

Můžete to zkontrolovat Zpráva „Nejlepší iPhone roku 2018“

Jak zakázat funkci „Najít můj iPhone“: Jak odebrat funkci z iPhone

Jak zakázat funkci „Najít můj iPhone“ 1603134224 250 Jak zakazat funkci „Najit muj iPhone

Jakmile je vašemu zařízení přiřazeno stejné Apple ID a heslo, které se používá k nastavení funkce „Najít můj iPhone“, je poměrně snadné jej deaktivovat. Chcete-li tuto funkci deaktivovat, postupujte takto:

  1. Přístup k nastavení iOS
  2. Klikněte na funkci „Hesla a účty“
  3. Vyberte svůj účet iCloud
  4. Otevřete ‘Najít můj iPhone’
  5. Vypněte funkci
  6. Po klepnutí na deaktivovat zadejte heslo Apple ID

Funkce „Najít můj iPhone“ bude nyní pro toto zařízení iOS deaktivována a můžete pokračovat v obnovení továrního nastavení zařízení (pokud ho plánujete prodat nebo dát někomu jinému).

Chcete-li to provést, klikněte na „Nastavení> Obecné> Obnovit a vymazat“ veškerá nastavení obsahu a zařízení.

Jak zakázat funkci „Najít můj iPhone“: Jak ji deaktivovat z počítače Mac

Jak zakázat funkci „Najít můj iPhone“ Jak zakazat funkci „Najit muj iPhone

Odebrání Macbooku ze seznamu „Najít můj iPhone“ (nebo „Najít můj Mac“, jak je v této souvislosti známý)) se mírně liší, protože záleží na operačním systému macOS.

Chcete-li ve svém počítači Mac deaktivovat funkci „Najít můj iPhone“, otevřete funkci „Předvolby systému“ (v Docku nebo výběrem nabídky Apple v horní liště). Poté klikněte na iCloud (zcela vlevo a v závislosti na verzi macOS).

Přejděte do dolní části seznamu a pravděpodobně najdete funkci „Najít můj Mac“ s modrým zaškrtnutím vedle pole. V případě potřeby klikněte na toto políčko, abyste se ujistili, že vedle této položky není zaškrtnuto.

Nemám správné Apple ID nebo heslo. Jak zakázat funkci „Najít můj iPhone“?

Pokud nemáte své původní Apple ID a heslo, musíte si ho vyžádat od předchozího vlastníka. Naštěstí se Apple ID téměř vždy shoduje s e-mailovou adresou.

Můžete procházet náš článek „Tipy a triky pro zvýšení výkonu vašeho Macu“.

Jak zakázat funkci „Najít můj iPhone“ 1603134224 425 Jak zakazat funkci „Najit muj iPhone

Pokud tedy neznáte původního vlastníka nebo jste kontakt ztratili, můžete ověřit Apple ID a poté odeslat e-mail s žádostí o heslo (pomáhá resetovat iPhone nebo iPad).

Bez Apple ID a hesla neexistuje způsob, jak deaktivovat funkci „Najít můj iPhone“ nebo obnovit tovární nastavení zařízení iOS. Vše z bezpečnostních důvodů.

Botón volver arriba
Cerrar

Bloqueador de anuncios detectado

¡Considere apoyarnos desactivando su bloqueador de anuncios!